top of page
תמונת הסופר/תאייל קהאן

דרוש עורך וידאו - מדריך לשכירים ופרילנס למציאת עבודה בעריכת וידאו

עודכן: 28 בנוב׳ 2021

עורכי וידאו רבים יוצאים לשוק העבודה לאחר לימודי עריכת וידאו בבתי ספר מקצועיים או כחלק מלימודים אקדמיים של קולנוע ותקשורת עם ידע שרכשו במסלולי התמחות שונים.


בתעשייה דרושים עורכי וידאו בערוצי טלווזיה, בתי פוסט, חברות הפקה, אתרי אינטרנט ועוד, כאשר התוכנות המקצועיות שבאמצעותן מבוצעות רוב עריכות האופליין הן אביד (Avid), פרמייר (Premiere) ופיינל קאט (Final Cut).

דרושים עורכי וידאו

במרבית המקרים דרושים עורכי וידאו עם ניסיון, אך ניתן למצוא גם מודעות דרושים המתאימות לעורכי וידאו מתחילים ללא ניסיון או לכאלו שרכשו השכלה מלימוד עצמי אונליין, וברשותם תיק עבודות עם מבחר פרויקטים­­ שערכו.


הנה מגוון דרכים ומקורות שיסייעו לכם להשתלב בתעשייה וגם...

כיצד תוכלו לקבל פניות מלקוחות קטנים וגדולים המחפשים עורך וידאו פרילנסר לפרויקט.



משרות דרושים באתר התעשיה

זהו האתר המוביל ברשת לאנשי התעשייה, כל אחד יכול לחפש בו משרות או להירשם כספק שירותים ואחרים יכולים לדרג אותו. באתר תוכלו למצוא הצעות עבודה בפרויקטים שונים אם זה בטלוויזיה, קולנוע, פרסום או בדיגיטל. מודעות הדרושים מתעדכנות על בסיס יומי כך ששווה לכם לעקוב אחר הפרסומים באתר.


 

רשתות חברתיות

פורום עורכי וידאו בפייסבוק

פייסבוק:

באופן כללי רצוי שיהיו לכם כמה שיותר קשרים מקצועיים גם ברשתות החברתיות. בפייסבוק מומלץ ליצור עמוד עסקי כדי להגיע לקהל רחב ולשקול אפשרות להריץ קמפיין פרסומי על מנת להשיג לידים מלקוחות פוטנציאליים שצריכים שירותי עריכת וידאו. בנוסף, תוכלו למצוא מגוון הצעות עבודה בקבוצות בפייסבוק. להלן שלוש קבוצות פופולריות שכל עורך וידאו חייב להכיר:



אינסטגרם:

מקום מצויין לשתף בו את הסרטונים שלכם, ככל שתגדילו את רשימת העוקבים שלכם, כך תצברו פופולריות בקרב אנשי מקצוע בתעשייה.


יוטיוב:

מומלץ לפתוח ערוץ ביוטיוב ולהעלות לשם פרויקטים נבחרים ושואוריל (Showreel).

אל תשכחו לפרט בחלק של המידע בערוץ אודות העסק שלכם ולהוסיף פרטים אישיים ליצירת קשר. מעבר לכך, אם יש לכם יכולת הוראה בסיסית או ניסיון בהדרכה ולימוד, כדאי שתשקלו להפיק מדריכים וסרטונים בערוץ, החשיפה לסרטונים בקרב גולשים יכולה לקדם אתכם ותוכלו לצבור מוניטין כמובילי דעה בעריכת וידאו.

 

לוחות דרושים

מודעות דרושים באתר אולג'ובס

לוחות דרושים הם המקום הקלאסי למציאת משרה בעריכת וידאו קיימים בשוק מספר אתרים ידועים:

  • אתר Alljobs – אולי האתר הכי ידוע, הגישה למודעות לאתר עצמו הן בחינם, אבל יש גם מנוי VIP שמרכז משרות מאתרים נוספים ונותן לכם לראות מודעות כשעתיים לפני שאר המשתמשים.

  • אתר JobMaster - המתחרה העיקרי של אולג'ובס. רק המנויים יכולים לראות סט של יותר מ-10 תוצאות.

  • פורטל דרושים - אתר שמהווה חלק מרשת יד 2 ולכן הוא חופשי לגמרי למחפשי עבודה.


 

הצטרפות לאיגוד העורכים

איגוד העורכים הוא עמותה רשומה ללא מטרות רווח והוא מייצג את כל מקצועות העריכה בתעשייה. תמורת 50 שקלים לחודש תוכלו להצטרף ולהיות חלק מהאיגוד אשר יקנה לכם חשיפה במערכת חברי האיגוד המונה יותר מ-300 עורכים, ייעוץ משפטי חינם, כניסה לסדנאות וימי עיון ללא תשלום והנחות בחנויות ושירותים בתחום. בפרופיל שלכם תוכלו להעלות תמונה אישית, להוסיף פרטי יצירת קשר וקישור להורדת קורות חיים. וכמובן, ניתן לפרט אודות פרויקטים נבחרים שלקחתם בהם חלק.



 


ערוצי טלוויזיה וחברות תוכן והפקה

הגשת מועמדות למשרה בקשת

לפעמים כדאי לכם לחפש באתרים של ערוצי הטלוויזיה וחברות תוכן והפקה כגון קשת, רשת, כאן ובגופי תקשורת אחרים. לחלק מאותם ערוצים קיים אזור ייעודי של דרושים או טופס פנייה באתר, שווה גם לעקוב אחר פרסומים שלהם ברשתות החברתיות.



 

בתי פוסט

יצירת קשר עם אופוס פוסט פרודקשן

בתי פוסט רבים מפרסמים משרות באתר התעשייה, אך כדאי לכם לעקוב גם אחר משרות שהם מפרסמים בעמודי הפייסבוק ובאתרים שלהם. ישנם בתי פוסט שנותנים שירותים ללקוחות קטנים ולעומתם הגדולים כמו Gravity ,Shortcut Playground ,Opus, פוסט אופיס ואחרים שעובדים עם מיטב החברות וגופי התקשורת בישראל.



 


סוכנויות לייצוג יוצרים בטלוויזיה ובקולנוע

יצירת קשר עם הסוכנות טל נתן

לשמנה וסולתה של התעשייה יש סוכנויות ייצוג כמו תמי הרלב, טל נתן, אסף פרץ ועוד.

הסוכנויות מעסיקות במאים, צלמים, עורכים, תסריטאים ואנשי מקצוע אחרים המהווים חלק מרכזי בתעשייה הישראלית ואחראים ליצירת מיטב הפרסומות, סרטי קולנוע, סדרות טלוויזיה, פרומואים וקליפים המוכרים בכל בית. במידה ותצברו ניסיון ותיק עבודות מרשים, כדאי שתשקלו אפשרות לפנות לאחת מהסוכנויות האלו.



 


הקמת אתר אישי ויצירת בלוג

מדריכים וטיפים בתחום הצילום, עריכת וידאו ואפטר אפקטס

אם אתם עצמאיים ורוצים להשיג פרויקטים בעריכה, אתר אינטרנט יכול להוות מקום מצויין להציג תיק עבודות וכלי לקידום שלכם במנועי חיפוש. בנוסף, תוכלו גם לקשר לאתר מהרשתות חברתיות ואם אתם בעניין, מאוד מומלץ שתיצרו בלוג מקצועי בו תעלו פוסטים בנושאים שונים בעריכת וידאו, אם זה על ידי המלצות וטיפים לעריכה, כתיבה של מדריכים מקצועיים או סקירה של תוכנות לעריכת וידאו. מאמרים שימצאו כאיכותיים יקודמו ויביאו לכם חשיפה וליותר תנועה אורגנית לאתר.



 


גוגל עסקים ופרסום בגוגל אדוורדס

כל מה שרציתם לדעת על גוגל לעסק שלי

אם אתם פחות בעניין של לעבוד כשכירים ורוצים לקדם את עצמכם כעסק עצמאי בעריכת וידאו, מומלץ שתרשמו בגוגל לעסק שלי, זהו כלי מצויין המסייע לעסקים קטנים וגדולים לנהל ולהגדיל את החשיפה שלהם ברשת.

לאחר שתבססו את הנוכחות שלכם, מומלץ ליצור קמפיין בגוגל אדוורדס מבוסס לידים שיכול להביא לכם פניות מלקוחות פוטנציאליים המחפשים שירותי עריכת וידאו אם זה עריכת סרטון תדמית לעסק, עריכת קליפ לאירוע או עריכת סרטונים לרשתות חברתיות. כמובן שעבור יצירת קמפיין איכותי כדאי שיהיה לכם אתר אינטרנט ועמוד עסקי בפייסבוק על מנת למקסם את קידום העסק שלכם ברשת.



 

פרויקטים ועבודות בעריכת וידאו באתר אקספלייס

אתר ותיק המיועד לפרילנסרים במגוון תחומים, באתר תוכלו לפתוח פרופיל ולהרשם כפרילנסר או להוסיף פרויקט. בפרופיל העסק תוכלו לציין את הרמה המקצועית, דרישת שכר, הוספת תיק עבודות, קבלת חוות דעת מספקים ולהדגיש את תחומי ההתמחות שלכם. אם אתם עצמאיים, זה יכול להיות מקום מצוין להתחלה.



 

נתוני שירות בעריכת וידאו בפייבר

סביר להניח שכבר שמעתם על אתר פייבר , מדובר בפלטפורמה שבה ניתן לקנות ולמכור מגוון שירותים במחיר של 5 דולר ומעלה. זהו כלי מצויין לעסקים קטנים ופרילנסרים המעוניינים בהשלמת הכנסה, באמצעות הפלטפורמה תקבלו חשיפה בפני לקוחות רבים הזקוקים לשירות שלכם ורוצים להשיג זאת במחיר אטראקטיבי וביחס אישי ולא לשלם סכום גבוה עבור שירות מחברה גדולה.


ההרשמה לאתר Fiverr בחינם, בפרופיל שלכם תוכלו להציג תיק עבודות, עלויות, תחומי התמחות, זמינות לאספקת התוצר ולקבל דירוג והמלצות מלקוחות מרוצים. בהשקעה ובהתמדה לאורך זמן תוכלו להפוך לנותני שירות מובילים ומכאן הפוטנציאל להרוויח סכומי כסף נכבדים.



לסיכום

קיימות דרכים רבות להשתלב בתעשייה ולהשיג פרויקטים לעריכה כעוסק עצמאי, בכל מקרה אל תתייאשו וכדאי שתציבו לכם יעדים ומטרות לאן אתם שואפים להגיע בתחום.

מומלץ שתבדקו את החוזקות שלכם, כלומר לאיזה סגנון עריכתי אתם נמשכים ומרגישים שאתם מצליחים להוציא את המיטב שבכם, האם זה בעריכת דוקו, פרומואים, קליפים וכו'.


על מנת לצבור ניסיון ולבנות תיק עבודות ראשוני כדאי לכם לעבוד בהפקות של סטודנטים שבמרבית המקרים הן בהתנדבות אבל גם יכולות להקנות לכם ניסיון בעבודה מול במאי ולהיות חלק מצוות בפרויקט. חשוב שתעברו על כל המקומות הרלוונטיים שמציעים משרות ולא להסתפק בחיפוש מתחת לפנס.

אפשרי להתחיל לעבוד בשכר נמוך אך עם הזמן תעריכו יותר את עבודתכם וסביר להניח שעם הותק והניסיון, דרישת שכר גבוהה יותר תהיה לגיטימית. כמובן שגם תיק העבודות שלכם ישתפר פלאים והנה - אתם חלק מהתעשייה כעורכי וידאו מקצועיים. שיהיה בהצלחה!

3,481 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page